If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Full Throttle Speed Tech Support > MAF Translator Gen 2 > GEN 2 General Discussion
User Name
Password
Home Online Store Product Manuals FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2014, 12:42 AM
merkur's Avatar
merkur merkur is offline
Regular
 
Join Date: May 2008
Posts: 38
Default Unableto access chip user options

I have the extender extreme g, and the genII. Oh yeah and the power logger. I can't access parameters 8 9 10 11. Turning the lights on doesn't make a difference. What am I doing wrong? I feel really dumb, but I don't know what Calpak stands for. Something besides the parking lights being on? Thanks
Danny
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2014, 08:04 AM
TurboDave's Avatar
TurboDave TurboDave is offline
I spend too much time here
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seymour, TN
Posts: 1,330
Send a message via MSN to TurboDave
Default

Did you install the supplied wire to pin D11 of the ECM per the instructions??

Calpak is the other smaller chip in the ECM. You can use that procedure if you don't have the wire installed, you don't do both.

the wire is easier.
__________________
TurboDave EWCS(SW) USN (Ret.) (1965-1988)
Email us
Sevierville, TN
TranslatorPro MAFless fuel, spark, boost and fuel pump management

Now using SD2 system.

86 GN(TranlatorPro/ExtenderPro on speed density w/boost and fuel pump control,PLX-WB)
87 GN(stock, for show)
01 Excursion LTD 7.3L PSD(Power Stroke Diesel), Turbo, 4X2 (big puller)
12 Lincoln MKT, 3.5V6 Twin Turbo Ecoboost 365HP (driver)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2014, 12:30 PM
merkur's Avatar
merkur merkur is offline
Regular
 
Join Date: May 2008
Posts: 38
Default

Oh yeah! The light just went on in my head. This is a customers car, it's been several years since I installed and tuned it. I have a dedicated 87 ecu with the power logger that I put in place of the Gn's ecu for tuning the GenII. I just switch the chip over. Man I'm getting too old for this! I'll get the install paperwork out and get this done. Thanks a lot.
Danny
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:43 AM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Full Throttle Speed & Style All Rights Reserved