If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Full Throttle Speed Tech Support > MAF Translator Pro > TunerPro Talk
User Name
Password
Home Online Store Product Manuals FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-25-2012, 10:29 PM
ChrisC ChrisC is offline
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: British Columbia
Posts: 23
Default Connecting Maftpro with Tunerpro

I new to this so please try and bare with me.

How do I get my maftpro to connect to my laptop? I have downloaded tuner pro v5 and have a USB-serial adaptor installed. I bought this unit used and didnt get a CD with it. When in turner pro I cannot find the "connect button" to link the maftpro to tuner pro.

Do I have the right program, what am I missing? Ive read through a bunch of tutorials already but cant make sense how this..
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2012, 12:09 AM
ChrisC ChrisC is offline
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: British Columbia
Posts: 23
Default

Managed to figure out I needed tuner pro RT to run maftpro. Loaded ads and xdf files for v5 into tuner pro RT. But now I have a new problem..

ALDL is connected and Im emulating. But I can not download the bin file from the maftpro? I keep getting the error message "No XDF file specified, or XDF specifies bin of 0 size"

What am I missing here?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2012, 10:48 AM
TurboBob TurboBob is offline
Resident Mad Scientist
 
Join Date: Mar 2004
Location: Near Detroit
Posts: 7,625
Default

you need the xdf file, it describes the data in the bin,

what kind of car?

Bob
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2012, 01:38 PM
ChrisC ChrisC is offline
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: British Columbia
Posts: 23
Default

The xdf file I was using is called Tpro500Vehicle0.xdf and ads is called TPRO520.ads . Using these files Im getting the upload/download errors. My maftpro box is the latest version too.

Also Im using v4.xx tunerpro RT. Car is a MK3 Supra.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-30-2012, 02:53 AM
ChrisC ChrisC is offline
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: British Columbia
Posts: 23
Default

I am still trying to download the bin file into tunerpro but get the same error every time. Maftpro hardware is being recognized, ALDL is connected and working. Tunerpro says its emulating but I am wondering if it actually is..

I followed this tutorial
http://www.mgnta.com/Documents/MAFTProSetup/Setup/
Reply With Quote
  #6  
Old 03-30-2012, 08:19 AM
TurboDave's Avatar
TurboDave TurboDave is offline
I spend too much time here
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seymour, TN
Posts: 1,330
Send a message via MSN to TurboDave
Default

Don't know how much help I can be, but do you actually have a bin file saved?? Is it in the proper folder?? should be a folder within your tuner pro folder called bins.
__________________
TurboDave EWCS(SW) USN (Ret.) (1965-1988)
Email us
Sevierville, TN
TranslatorPro MAFless fuel, spark, boost and fuel pump management

Now using SD2 system.

86 GN(TranlatorPro/ExtenderPro on speed density w/boost and fuel pump control,PLX-WB)
87 GN(stock, for show)
01 Excursion LTD 7.3L PSD(Power Stroke Diesel), Turbo, 4X2 (big puller)
12 Lincoln MKT, 3.5V6 Twin Turbo Ecoboost 365HP (driver)
Reply With Quote
  #7  
Old 03-31-2012, 02:35 AM
TurboBob TurboBob is offline
Resident Mad Scientist
 
Join Date: Mar 2004
Location: Near Detroit
Posts: 7,625
Default

if that file had been opened in Tunerpro5, and then in tunerpro 4, it might be messed up.

try this one

A supra is vehicle type 2

B
Attached Files
File Type: zip TPro520Vehicle2.xdf.zip (6.0 KB, 502 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 03-31-2012, 08:21 AM
TurboDave's Avatar
TurboDave TurboDave is offline
I spend too much time here
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seymour, TN
Posts: 1,330
Send a message via MSN to TurboDave
Default

Quote:
Originally Posted by TurboBob
if that file had been opened in Tunerpro5, and then in tunerpro 4, it might be messed up.

try this one

A supra is vehicle type 2

B

Definately!! If one is running Tunerpro 4 and Tunerpro 5 on the same computer, they have to be completely seperate, with their own completely seperate and dedicated files, and never open one file in one and then the other!
They do not play well together.
__________________
TurboDave EWCS(SW) USN (Ret.) (1965-1988)
Email us
Sevierville, TN
TranslatorPro MAFless fuel, spark, boost and fuel pump management

Now using SD2 system.

86 GN(TranlatorPro/ExtenderPro on speed density w/boost and fuel pump control,PLX-WB)
87 GN(stock, for show)
01 Excursion LTD 7.3L PSD(Power Stroke Diesel), Turbo, 4X2 (big puller)
12 Lincoln MKT, 3.5V6 Twin Turbo Ecoboost 365HP (driver)
Reply With Quote
  #9  
Old 04-01-2012, 01:30 AM
ChrisC ChrisC is offline
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: British Columbia
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by TurboDave
Don't know how much help I can be, but do you actually have a bin file saved?? Is it in the proper folder?? should be a folder within your tuner pro folder called bins.

Never knew I needed to save it to that folder. Hopefully thats the issue!

Thanks for the reply Dave and Bob, going to try connecting again in the morning with new XDF file and bin saved.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-03-2012, 02:44 AM
ChrisC ChrisC is offline
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: British Columbia
Posts: 23
Default

Everything is working beautiful now. Thank you very much for the info!

Car is running very hard now. Got in a good day of tuning and pushed the boost up to 18psi. Tuned 11.5 a/f with a 50/50 race+pump gas mix.

275/35zr18 street tires will no longer hook till 3rd gear
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:31 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Full Throttle Speed & Style All Rights Reserved