If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Full Throttle Speed Tech Support > Scanmaster & PowerLogger Support > PowerLogger Analysis
User Name
Password
Home Online Store Product Manuals FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2012, 01:14 AM
edmonds27 edmonds27 is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: Muhlenberg county, KY
Posts: 1
Default Car advances timing to much???

I dont know what it is with my car but itll run just fine till you call for a lot of fuel and air, and the car just falls on its face and get all this rattle and knocks from the engine what, I just want it to run right please till me whats going on?
Attached Files
File Type: dat LogFile.dat (499.6 KB, 372 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2012, 09:04 AM
TurboDave's Avatar
TurboDave TurboDave is offline
I spend too much time here
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seymour, TN
Posts: 1,330
Send a message via MSN to TurboDave
Default

You've told us absolutely nothing about the car and its setup!!

We need more info, to help out.
__________________
TurboDave EWCS(SW) USN (Ret.) (1965-1988)
Email us
Sevierville, TN
TranslatorPro MAFless fuel, spark, boost and fuel pump management

Now using SD2 system.

86 GN(TranlatorPro/ExtenderPro on speed density w/boost and fuel pump control,PLX-WB)
87 GN(stock, for show)
01 Excursion LTD 7.3L PSD(Power Stroke Diesel), Turbo, 4X2 (big puller)
12 Lincoln MKT, 3.5V6 Twin Turbo Ecoboost 365HP (driver)

Last edited by TurboDave : 04-16-2012 at 07:43 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2012, 07:42 PM
TurboBob TurboBob is offline
Resident Mad Scientist
 
Join Date: Mar 2004
Location: Near Detroit
Posts: 7,625
Default

do you have an aftermarket boost gauge? the stock ones are usually inaccurate and overboost can certainly cause this.

what boost are you trying to run?

what chip do you have?

what are the other details?

what fuel pump is in the car?

Bob
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:34 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Full Throttle Speed & Style All Rights Reserved