If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Full Throttle Speed Tech Support > Scanmaster & PowerLogger Support > General Scanmaster Questions
User Name
Password
Home Online Store Product Manuals FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-11-2007, 08:29 PM
Just a Six?? Just a Six?? is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 113
Default White Wire?

Which wire does the white scanmaster wire at ecm get connected to? I have it in the aldl & would rather try the computer feed for trouble shooting? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-10-2007, 09:53 PM
Steve W Steve W is offline
I spend too much time here
 
Join Date: Jan 2007
Location: East of Eden, TX
Posts: 386
Default

Well, the orange wire from E on the ALDL ends up at A8 on the ecm

http://www.vortexbuicks-etc.com/ecmwiring.htm

Connecting to the wire behind the aldl is the same as hooking to it at the ecm

If you get the PL, then the sm white wire will plug into the analog block of the PL.....then you will get an update rate of 5 frames per second plus be able to display wb, egt, and boost on the scanmaster....assuming you have a SM 2.1, anyway

Oops...a month old thread LOL
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2008, 02:39 PM
whoosher whoosher is offline
Newbie
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
Default

Sorta related... can a v.2.2 scanmaster still recieve data from the ecm aldl data stream or is it only configured to recieve data from the powerlogger output. Just curious as there is no mention of this in the documentation.

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2008, 06:29 PM
TurboDave's Avatar
TurboDave TurboDave is offline
I spend too much time here
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seymour, TN
Posts: 1,330
Send a message via MSN to TurboDave
Default

Quote:
Originally Posted by whoosher
Sorta related... can a v.2.2 scanmaster still recieve data from the ecm aldl data stream or is it only configured to recieve data from the powerlogger output. Just curious as there is no mention of this in the documentation.

Thanks.

If you hook the v2.2 into the analog block of the power logger, you will recieve all the regular ALDL data (only faster), plus any other data hookups you've made to the powerlogger analog block! Cool stuff.
__________________
TurboDave EWCS(SW) USN (Ret.) (1965-1988)
Email us
Sevierville, TN
TranslatorPro MAFless fuel, spark, boost and fuel pump management

Now using SD2 system.

86 GN(TranlatorPro/ExtenderPro on speed density w/boost and fuel pump control,PLX-WB)
87 GN(stock, for show)
01 Excursion LTD 7.3L PSD(Power Stroke Diesel), Turbo, 4X2 (big puller)
12 Lincoln MKT, 3.5V6 Twin Turbo Ecoboost 365HP (driver)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:22 AM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Full Throttle Speed & Style All Rights Reserved